top of page

El Casal presenta Artèria, una nova proposta de formació teatral que incorpora també classes de cant

Aquest dimarts 15 de setembre el Casal de Vilafranca ha presentat la seva nova proposta de formació teatral: “Artèria”. L'entitat ha reformulat la seva escola de teatre EFIT i ha incorporat també formacions de cant, juntament amb nou professorat.


L’equip d’Artèria estarà format pel Mario Larrubia, actor professional que ja porta cinc anys fent de professor de teatre per l’entitat i s’incorporen en la modalitat de professor de cant: l’Ian Garcia,  vocal coach i fundador de l’escola SingYourDreams i en la modalitat de teatre: el Marc Martí, format amb l’actriu Jordina Biosca i en diversos mòduls de l’Institut del Teatre.

L’escola contempla tenir grups de totes les edats i formar tant a persones que es vulguin desenvolupar en l'àmbit teatral i musical de forma amateur, com aquelles que volen dedicar-s’hi professionalment en un futur. Per tal de fer una mostra del nou projecte, es farà un festa inaugural el 19 de setembre a les 19:00h, respectant les mesures de seguretat i en la que hi haurà música en viu de la mà de l’escola SingYourDreams i es farà també una visita a les sales que es faran servir per fer les classes habituals.

Artèria ja ha obert el període d'inscripcions, que es poden formalitzar a les oficines del Casal, els dies 14, 15, 17 i 18 de 18h a 20h. El curs començarà el 5 d'octubre tenint en compte grups reduïts i totes les mesures de seguretat necessàries per garantir la salut de professorat i alumnat. Les classes de cant seran individuals. Per a més informació, l'escola està activa a totes les xarxes socials. El seu Instagram, Twitter i Facebook: @escola_arteria, però també a la seva pàgina web oficial on hi ha tota la informació del curs  arteria.casal.org.





De l’Efit a Artèria

A la roda de premsa, el gerent de l’entitat, Salvador Casals  ha recordat la trajectòria del Casal en la formació en arts escèniques i cant. En la part teatral, la història de l’EFIT arrenca el setembre de 2003 amb els primers cursos oferts per la Rosa Florido i la Rosa Gonzales que han tingut continuïtat fins als nostres dies amb sis equips formatius on hi han participat des de les Roses fins actors locals com la Marina Mestres, la Maria Rodriguez, la Laia Monteagudo o el Toni Regueiro. Aquesta formació amb talent local ha conviscut amb etapes amb professors en molts casos residents a la comarca com el mateix Mario Larrubia, el Roger Casamajor, el Josep Julien, la Daniela Feixas o el Ruben Amatller.

En l'apartat de cant, la trajectòria formativa del Casal està emmarcada en l'etapa de l'Espinguet al Casal. Un projecte que naixia l'any 1965 a l'entitat de la mà de la Secció Folklòrica i que va tenir continuïtat ininterrompuda fins entrat l'any 2000, moment en que la coral es desvincula de la Principal per emprendre una nova etapa.

15 visualizaciones0 comentarios
bottom of page